Audi etablerer udviklingscenter til elbilsbatterier på fabrikken i Neckarsulm

Audi udbygger udviklingen af højvoltsbatterier og har valgt lokationen i Neckarsulm til formålet. Denne strategiske beslutning styrker den tekniske udvikling og gør Neckarsulm til et kompetencecenter for en af de vigtigste teknologier bag den elektriske mobilitet. Opkvalificeringen af medarbejderne har stået på siden slutningen af 2020. Audi udvikler allerede højvoltsbatterier til plug-in-hybridbiler i Neckarsulm, og nu placeres også udviklingen af højvoltsbatterier til fuldt eldrevne biler centralt i Neckarsulm. Derudover vil der i 2023 blive åbnet et batteri-kompetencecenter til test af højspændingslagringsteknologier.

Som en del af køreplanen for en succesrig fremtid sætter Audi gang i udbygningen af strategisk vigtige kompetencer til elektrisk mobilitet på lokationen i Neckarsulm. ”Højvoltsbatterier og elmotorer udgør en vigtig strategisk del af den fremtidige værdiskabelse i en bilindustri under omstilling. Derfor udbygger vi systematisk vores kompetencer inden for udviklingen af disse komponenter”, siger Oliver Hoffmann, som er Audis øverste chef for teknisk udvikling. Strukturerne til udviklingen af plug-in-hybrid-højvoltsbatterierne er allerede på plads, og derfor er lokationen forberedt bedst muligt til nu også at udvikle den komplette portefølje af højvoltsbatterier. Fremover vil udviklingen af højvoltsbatterier i markant overvejende grad være placeret i Neckarsulm – men fortsat have et tæt samarbejde med udviklingsafdelingen for højvoltsbatterier på fabrikken i Ingolstadt.

Kompetencecenter til udvikling og test af batteriprototyper
Derudover bliver der indrettet et batteri-kompetencecenter i Neckarsulm, og i dette laboratorium for pilotprojekter vil videreuddannede medarbejdere, som tidligere har arbejdet i et testcenter for forbrændingsmotorer, fra 2023 teste prototyper til nye højspændingslagermoduler til forskellige elbilsmodeller.

”Koncernens investeringsbeslutning om at placere højvoltsbatteriudviklingen og et battericenter i Neckarsulm er et klart tilvalg af elektrificeringen”, siger Fred Schulze, som er fabrikschef hos Audi Neckarsulm.

Opkvalificering af medarbejderkompetencer til elektrisk mobilitet
Siden slutningen af 2020 har Audi været i fuld gang med en kontinuerlig opkvalificering af medarbejderne i den tekniske udvikling i Neckarsulm med henblik på arbejde med højspændingslagringssystemer, og i de kommende år vil flere og flere medarbejdere blive overført til dette område. 

Audi omstiller sine fabrikker til elektrisk mobilitet
Med sin strategi ”Vorsprung 2030” har Audi annonceret, at nye modeller fra 2026 verden over udelukkende vil blive lanceret som elbiler, og i 2033 vil koncernen udfase produktionen af forbrændingsmodeller. I tråd med det er Audi i gang med at omstille sine fabrikker og medarbejderne: Siden 2017 er ca. 30.000 Audi medarbejdere på verdensplan allerede blevet opkvalificeret til elektrisk mobilitet.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk